Nyhedsbrev julen 2022 (21.12.22)

Kære familier ved Nørreå Friskole & Børnehus!

Netop vendt hjem fra kirken og et stemningsfuldt farvel til året 2022 har vi nu sendt skolebørnene på ferie med julelys i øjnene og den forventningsfulde glæde til juleaften. Jul blev det faktisk allerede d. 15.december, da vi modtog beskeden om, at en fondsansøgning har givet pote, og Landdistriktspuljen støtter ”Projekt Nørreå”, vores ombygning af gymnastiksalen til blandt andet et stort fælleskøkken til gavn for huset og hele lokalsamfundet, med en halv million kroner.
I Børnehuset har vi nydt det første fællesemne om EFTERÅRET. Vi genbesøger vores faste steder og observerer, opdager og undersøger, og vi er et med naturen. Aktivitetsudvalget har arrangeret en imponerende halloweenfest for de mindste, og til ”Find julemanden” blev vi glade for den store opbakning fra alle familier. I det flotteste vintervejr fandt endeligt også julemandens kane til børnehuset og kunne fejre juletræsfesten sammen med os. Et varmt og festligt øjeblik for alle aldre var, da Luciabørnene efter optoget på skolen sang for de mindste.
På skolen har vi også i år haft en kreativ produktionsuge, der om torsdagen mundede ud i et dejligt åben skole arrangement. Straks efter fulgte klippedagen, hvor vi kunne hilse mange bedsteforældre velkommen. Juletiden har også givet anledning til en del klassearrangementer med fokus på det gode fællesskab. Vores ældste arbejder i disse uger med projektopgaven, der har som overordnet emne har ”Grænser”.
Det første spadestik til multibanen er taget. Nu venter vi bare på andre temperaturer for at multibanen kan sættes op. Samtidig er arkitekterne godt på vej mht. ombygningen af gymnastiksalen, venter dog på kommunens sidste velsignelse og indhenter tilbud. Med fondstilskuddet håber vi nu også at kunne frigive nogle penge fra ombygningen og se nærmere på energirenoveringen af skolen, hvor vinden alt for ofte blæser igennem. Vi er taknemmelige for det gode samarbejde med Projekt Nørreå, Team Nørreå og alle andre aktive sjæle. . En særlig tak gælder Mette Hammershøj, der altid holder fanen højt og giver en hjælpende hånd med fondsansøgninger. Tak for al fællesskabet og hjælpen i det daglige – det gør en forskel for os!
Glædelig jul og godt nytår. På husets vegne!
Corinna

I disse tider…..

Er både vi som institution og I som familier udfordret af energikrisen. På skolen prøver vi at holde varmen på 19 grader, varme futter og trøjer er gravet frem, og vi husker hinanden flittigt på, at lyset skal slukkes. Husk også det varme tøj og indesko efter ferien!

Velkommen til:

Huset:

  • Helle (lærer/vikar)
  • Marie (medhjælper Børnehus)
  • Benjamin (vikar skole/SFO)

Børn i Børnehuset:

  • Sonia og Oliver i vuggestuen

Elever på Friskolen:

  • Kenya (6.) og Andrea (7.)

Farvel

  • Til Allan…. og held og lykke med fremtiden som tryllekunstner!

Nørreå Børnehus

Larver og lopper

I dyb koncentration males snemænd, der efterfølgende pyntes. Finmotorikken trænes samtidig med at smagssansen udfordres ved en stor fælles julefrokost for hele vuggestuen, der lige straks tæller 20 børn.

# Kultur, Æstetik, Fællesskab


Fællesemnet efterår

Grønne spirer sangen efterfulgt af sommerfuglenes ælle ællings efterårs calypso. Derefter gik grupperne til de forskellige aktiviteter som, lime blade til et træ , dyste mod skovskaden, finde yndlingsføde til pindsvinet og lege alle mine kyllinger kom hjem

#grønnespirer #fællesskab #naturudelivogscience


Aktiviteter inde og ude

Den første tirsdag om måneden har vi genoptaget vores ture til børnebio, der altid bliver fulgt af en tur rundt i Bjerringbro. En anden gruppe nyder imens mindfulness og yoga og udfolder sanserne på anden vis.

#kropsanserogbevægelse, kultur


Udelivet

1.stop på dagens tur til tipien er skolegården hvor der summer af glade aktive skolebørn som giver den gas til morgenmotion, nogle af vores børn skulle dog lige være med.

#kropsanserogbevægelse

Derefter gik en flok børn i hulerne for at lege.

#socialudvikling

Andre blev i tipi en for at læse en historie

#kommunikationogsprog

Fælles projekt for alle var at samle flotte blade i forskellige farver som blev lagt i pres.

#naturudelivogscience #hjerterum #udvikling


Nørreå Friskole

1. og 7.klasse

Stor gensynsglæde i dag mellem eleverne i 1. og 7. klasse “Du er min makker” – “Jubiiiii hej min makker” – “Hej hej hej heeeeeej” – Læsning med læsemakker – Læse postløb i gymnastiksalen – Sociale samarbejdslege

#Faglighed og Fællesskab


Dansk i 4. og 5. klasse

Tur til Bjerringbro bibliotek – formålet er at børnene skal finde en månedsbog. Den læses til efter juleferie og en “Bogbento” skal udarbejdes dertil -en fast begivenhed hver måned ”Der er en større skat gemt i bøger end i al piratens tyvegods på Skatteøen.” Citat Walt Disney

#Faglighed og kultur


Bag for en sag

-til støtte for BørneTelefonen.6. klasse bager sammen med børnehaven. Efterfølgende sælges kagerne, og alle pengene gik ubeskåret til BørneTelefonen.

#Den røde tråd


Udblik

I faget udblik har 8.-9.kl. haft besøg af Daniel fra politiet. Han har fortalt om magtens tredeling, opgaver, uddannelsen, dilemma, har haft al udstyret med og oplevelser fra hverdagen.

#Dannelse


SFO

Vi nyder et dejligt julearrangement med børn, forældre og bedsteforældre. I hverdagen står gymnastiksalen højt på ønskelisten. Nogle børn bruger laaaang tid på at lære at stå på stylter. Ihærdighed og tålmodighed er en dyd!

Kalenderen

Under http://norrea.dk/faelles-aktivitetskalender/ finder I en kalender, der opdateres løbende.

Hjertet bobler af glæde …….-når man lytter til 9.klassers fremlæggelser og de selv samme børn for få dage forsigtigt tog hånden op for første gang i 1. klasse.

Lukkedage/ferie/vigtige datoer!

21.12.22 Sidste skoledag inden jul
22.12.22Fællespasning SFO og Børnehuset -Skolen lukket
23.12.22Lukkedag Børnehus/Juleferie skole
23.12.22 – 1.1.22Juleferie
2.1. og 3.1.Børnehus og SFO åben
4.1.22Opstart skole
Uge 7Vinterferie
Uge 14 til og med 10.4.Påskeferie/lukket i begge huse
15.4.Arbejdsdag
Uge 19Lejrtur
16.-17.6.Sommerfest Støtteforeningen
21.6.Dimission 9.kl.
23.6.sidste skoledag inden sommerferien
7.8.Skolestart 2023/2024
Comments are closed.